11/02/2022

Wat moet je weten over keramische coating

Wat is een keramische coating? Een keramische coating (zoals Opti-Coat Pro, C.Quartz en Ceramic Pro) is een vloeibaar polymeer dat met de hand op de buitenkant van een voertuig wordt aangebracht. De coating hecht chemisch aan de fabriekslak van het voertuig, waardoor een beschermingslaag ontstaat. 

CERAMIC COATING

Wat Is Een Keramische Coating?

Wat is een keramische coating? Een keramische coating (zoals Opti-Coat Pro, C.Quartz en Ceramic Pro) is een vloeibaar polymeer dat met de hand op de buitenkant van een voertuig wordt aangebracht. De coating hecht chemisch aan de fabriekslak van het voertuig, waardoor een beschermingslaag ontstaat. Een keramische coating is geen vervanging voor lakbeschermingsfolie, die een meer uitgebreide bescherming biedt. Het is eerder een premium wax-alternatief. Een keramische coating zorgt voor een permanente of semi-permanente hechting met de lak van een voertuig, wat betekent dat deze niet wegspoelt of afbreekt en niet om de paar maanden herhaald hoeft te worden aangebracht.

Wat Doet Een Keramische Coating?

Kort uitgelegd, een keramische coating biedt extra bescherming aan de buitenkant van uw auto en zorgt ervoor dat deze er als nieuw blijft uitzien met relatief minimaal onderhoud. De coating bereikt dit resultaat door uw voertuig veerkrachtiger en gemakkelijker schoon te maken. Dit zijn de belangrijkste voordelen:

UV en Oxidatie Bescherming.

Als een voertuig vaak aan de zon wordt blootgesteld, begint de verf te oxideren, wat resulteert in doffe en verbleekte verf. Een laag keramische coating beschermt de lak van een voertuig tegen de ultraviolette straling van de zon, waardoor de hoeveelheid oxidatie wordt verminderd.

Bescherming tegen Vlekken en Aantasting

Een ander gevaar voor uw auto zijn chemische vlekken door natuurlijk zure verontreinigingen. Door een chemisch bestendig oppervlak te creëren, kan een keramische coating voorkomen dat bepaalde verontreinigingen zich hechten aan de lak van uw voertuig. Het resultaat is dat uw voertuig beter bestand is tegen vlekken en aantasting, op voorwaarde dat de verontreiniging tijdig wordt verwijderd.

Onderhoudsgemak.

Een van de belangrijkste kenmerken van een keramische coating is dat deze hydrofoob is, wat een mooie manier is om te zeggen dat het water afstoot. Wanneer een voertuig een hydrofobe keramische coating heeft, zal water op het oppervlak druppelen en gemakkelijker wegglijden. Dit betekent dat modder en vuil moeilijker hechten aan de lak van je voertuig, en wanneer je je auto wast, kunnen verontreinigingen met minder moeite worden verwijderd.