Vind jouw truckwashmatch.

DE TRUCKWASH - TANKCLEANING

CommerciĆ«le truckwash kan je indelen in drie technieken : de automatische en de selfwash. Aanvullend heb je ook mobiele truckwash - dat betekent dat iemand je truck volledig komt wassen/poetsen op locatie naar wens - meestal je bedrijf zelf. Bij de truckwasinstallatie vindt je net zoals bij de carwash meerdere faciliteiten en extra diensten gaande van stofzuigen, interieurreining, dieptereining, tankcleaning etc...

Automatische wasstraat en roll-over :

In het eerste geval werkt de truckwash met een wasstraat die je truck met een ketting door de tunnel of wasstraat trekt - alle programma's van voorwas, innevelen, wassen, chassiswas, spoelen, waxen, drogen en nabehandeling gebeuren fase per fase naarmate je truck door de tunnel gaat.

Een tweede automatische technologie, is de roll-over of wasportaal. Hier staat je truck geparkeerd op een vaste plaats en gaat de installatie heen-en weer over je truck. Afhankelijk van je programmakeuze zal de roll-over starten met een innevel-en wasproces, een spoel en waxproces en om finaal nog even te drogen. 

Selfwashinstallatie voor trucks met borstels en hoge druk

Een andere optie uiteraard is de zelfwas installatie, meestal met meerdere wasboxen, waar je zelf door middel van wasborstels en hogedruklansen je truck kan wassen. Je betaalt meestal met een munten of kaartsysteem, en betaalt systematisch meer naarmate je langer wast, en meer programma's activeert.

Mobiele truckwash 

Uiteraard kan je ook beroep doen op mobiele truckwash. Deze bedrijven komen ter plaatse je vrachtwagenpark verzorgen in functie van je noden en aantallen. Deze bedrijven brengen alle nodige materialen mee om de truck volledig buiten en binnen te wassen en te poetsen in functie van je eisen. 

Tank Cleaning 

Het reinigen van vrachtwagentanks voor food-en non-food zijn echte specialisaties waar de nodige vergunningen en attesten voor moeten verkregen en afgeleverd worden. Voor chemie, voeding etc..moet een Europees reinigingsattest worden afgeleverd. Temperatuurgevoelige ladingen kunnen in veel gevallen door warmteopwekking ( electrisch, warm water, stoom) met speciaal gemonitorde spoel-en reinigingsprocessen worden uitgevoerd om een volledig steriel resultaat aan te bieden. Daarenboven moet men het residu van de reinings-en afvalproducten kunnen isoleren, verwerken en afvoeren. Specifieke installaties en opslag-en vervoervergunningen voor gevaarlijk en niet gevaarlijk afval, dierlijke resten etc..zijn hiervoor vereist.