Alles over de betere machinale was, selfwash, handwas, truckwash, interieurreiniging en detailing

Met je spiksplinternieuwe auto de wasstraat door? Ja zeker! Is dat dan niet gevaarlijk voor de lak? En wat met krassen ? Helemaal niet! Want de fabrikant heeft uw wagen immers al een wasbeurt gegeven.

Je bent met je glanzende, fonkelnieuwe parel nog niet van het terrein van de autohandelaar afgereden of je wordt geconfronteerd met de rauwe werkelijkheid van de straat: zand, vuil, teerresten hebben het op een nieuwe auto even erg voorzien als op om het even welke andere auto. En dan is die idylle gauw voorbij.
En zeker bij een nieuwe auto kan zelfs de kleinste ongerechtigheid voor flinke wrevel zorgen. En dus is er eigenlijk geen reden de carwash links te laten liggen. Integendeel: u beschermt de lak van uw nieuwe auto het best met een regelmatig onderhoud. Professionele carwashes op dit platform werken met opgeleid personeel, zijn verzekerd, hebben een milieu-en exploitatievergunning en werken met milieuvriendelijke producten en recycleren hun water. Meer weten over alle soorten reiniging en poetsen vindt u hieronder ( automatische carwash, selfwash, handwas, truckwash, interieurreiniging, dieptereiniging, detailing)

Lees hier meer over de machinale carwash

Lees hier meer over de selfwash/hogedrukwash

Lees hier meer over professionele handwas

Lees hier meer over truckwash

Lees hier meer over dieptereiniging/interieurreiniging

Lees hier meer over detailing

wat is de betere selfwash ?

De selfwashbox

De zelfwasbox is een alternatief voor deze hypermoderne wasinstallaties. Hier voelt u zich bijna weer alsof u thuis bent, want hier mag u namelijk uw geliefde voertuig zelf wassen. Met één groot verschil: het afvalwater loopt niet de grond in, maar wordt gefilterd en gereinigd zodat het voor verschillende auto’s gebruikt kan worden. U hoeft voor de schoonmaakbeurt alleen maar een paar muntjes in een automaat te gooien. Dan kiest u het programma dat u wilt gebruiken om uw auto te reinigen. Sommige selfwashes werken alleen met hogedruklansen, sommige voorzien de hogedruklans samen met een poetsborstel. 

De professionele handwas

Professionele handwas - niet alle handwas is professioneel, veilig en duurzaam

Wat houdt dat professioneel wassen in?

Met de term “professioneel manueel auto wassen” doelen we vooral op het wassen van je auto op zo’n manier dat het vuil effectief verwijderd wordt zonder de werking van het beschermende product te beinvloeden en door zo min mogelijk effect te hebben op het oppervlak dat gereinigd wordt. Dat is nogal een lange zin, dus misschien is het handig als we daar een klein beetje dieper op in gaan:

  • “…op zo’n manier dat het vuil effectief verwijderd wordt…”
    Hiermee bedoelen we natuurlijk dat je lak er wel schoner van moet worden. Het vuil dat je auto verzameld heeft moet zoveel mogelijk verwijderd worden. 100% van het vuil is onmogelijk, maar tussen de 90 en 95% kan (met een goede shampoo) zeker wel behaald worden.
  • “…zonder de werking van het beschermende product te beinvloeden…”
    Als het goed is is jouw lak bescherm met een wax, een sealant of misschien zelfs een coating. Dit helpt om te voorkomen dat vuil zich kan hechten aan je lak, maakt het schoonmaken makkelijker en helpt vaak om de glans in je lak terug te halen. Als je hier veel tijd of moeite in gestoken hebt, wil je natuurlijk niet dat jouw shampoo die laag beschadigd. En met een goede shampoo en werkwijze hoeft dat ook helemaal niet te gebeuren.
  • “…zo min mogelijk effect te hebben op het oppervlak dat gereinigd wordt…”
    Van een shampoo is het de bedoeling dat het reinigt, maar dan wel verantwoord. Het moet de beschermende laag niet beinvloeden maar toch hard zijn voor het meest smerige vuil. Daarnaast moet het die scherpe zandkorrels kunnen afvoeren zonder dat er strepen in de lak getrokken worden. Niet alleen de shampoo speelt hierbij een rol, ook de overige producten en de werkwijze is belangrijk. Mits goed gedaan, kun je prima het meest smerige vuil wegwassen zonder waskrassen te maken, of de beschermende laag aan te tasten.

Belangrijk is ook om even aan te stippen dat handwas niet dezelfde term is als "detailing" en andere activiteiten zoals "dieptereiniging", "autopoetsen" etc.. Meer daarover vindt je in de rubriek "detailing" op deze site.